Sunday, March 11, 2012

Perempuan ini tak pernah tanggalkan mekap selama DUA TAHUN!

Assalamualaikum...

korang suka pakai mekap tak?
well...pompuan mana tak suka kan.pompuan yang memang naturally lawa je la tak suka pakai mekap ni.
addicted?aku?tak la sangat...sebab mekap aku suma dah expired dah..kesian gila.taruk je benda alah tu dalam tong sampah.
korang?kalau ikutkan ..lepas kalau kita dah habis event selalunya kita buang la kan mekap tu pakai make up remover ker,cleanser ke...
tapi pernah korang tidur pakai mekapmekap suma tu sekali?
tak rimas ke?
arghhhhhh

kenal pompuan ni?comel tak?



Girl korea ni tak pernah cuci mekap beliau selama dua tahun! awwwww....
yeeee...beliyau ni ekcely sangat taksub kepada keperfectan.mahu nampak perfect dan cantik pada bilabila masa.termasuk la time tidur!


Bal dae mi mula mengenali mekap time beliyau berusia empatbelasantahun.lepas tu beliyau terus addicted kepada mekap sampai umur beliyau dah umur duapulohtahun sudaaa..
bak kata ibu beliyau,ibunya semakin risau dengan mekap Bal Dae Mi ni sebab mekap yang beliyau gunakan semakin tebal dari sehari ke seharian.
Oleh sebab beliyau mahu kelihatan perfect everytime...so mekap haruslah di touchup dari semasa ke semasa.
so cermin adalah suatu perkara yang sangat penting bagi beliyau.
di mana mana haruslah ada cermin.


sebab mak beliyau yang dah desperate sangat tengok anak beliyau yang takmau buang mekap beliyau sampai dah dua tahun dah....so mak beliyau ni kontekmengontekla dengan satu tibi station nih dan menceritakan masalah Bae yang bermasalah nih.


so dalam satu variety show ni....doctor tu berjaya memujuk Bal dae Mi untuk membuang mekap beliyau.
siries cakap...beliyau rasa sangat fresh dan muka beliyau berasa sangatsangat ringan lepas buang semua mekap tu.


lepas doctor tu check kulit beliyau....barulah beliyau tahu yang kulit beliyau sudah tua dua kali ganda dari umur beliyau.....kiranya kulit beliyau sudah berumur empat puloh tahun la kan?awwwwww


so korang.....tak payahlah addicted sangat dengan mekap okes! ;)

11 comments:

Sarah Mohd Saleh said...

dasattt sungguh tuhh.kesiannn.tu laa xnk tanggalkan mekap

Miss Kagimoto said...

oh my gosh !! miya suke make up tp taklah addicted mcm girl ni -_-"
rsenye kalo buang make-up muka dia still comel :)

Mysara Ab Rahman said...

ish...ada jugak org mcm ni..taksub sgt...
slalu pakai mekap ni rosak kulit tmbhn lak cm dye tu

luqman zakaria said...

dashat betul! tp comel gak nh!~

Asningtiyas Nasdja Putri said...

putri tak suka mekap,sbb bila pakai ke tak pakai,orang sekeliling akn pandang kita jugak kan^^

~AiMi SyAhiRAh~ said...

wow! walaupun saya selalu bermekap tapi takkan tahan tak cuci berhari2. balik uma je mesti cuci bagi fresh. kulit pun tak rosak. huhu..

Dr Hafiz said...

Make up mmg banyak bahan kimia.. mungkin bahan-bahan ni yg buatkan kulit muka dia jadi lebih tua dari usia...

Cik Puan Muda Umi said...

dahsyat betul..sanggup tak buang mekap untuk nmpk cantik..haha

iEnA eLiEnA said...

Blogwalking here...
cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

jiera said...

perghh gilaaaa =.=

Miziey said...

Gila apa smpai 2 tahun tak tanggal mekap. Peh! dasattt.