Sunday, February 5, 2012

Sambut Maulidur Rasul tapi SAMBUT VALENTINE?

Assalamualaikum...

hari Maulidur Rasul...
Hari kelahiran Nabi Muhammad s.a.w...semua orang taw kan?
baguslah tu sambut..kiranya macam kita ingat kat Nabi junjungan kita kan


selawat memangla selawat....
prongprangprongprang kita berarak keliling taman Durian Runtuh...
pakai baju warnawarni..pesyen berjenihjenih...silau tengok aweks cuns jalan sambil selawat
tapi ader kita selawat dengan hati?

ader?
selawat kat mulut jer reti,post kat fesbuk macammacam tapi ader kita selawat dengan ikhlas...
jujur...aku tak baik...tapi saling mengingati tu kan elok...


aku takut tengok umat Islam sambut Maulidur Rasul ...
tapi tajwid,fasohah,makhraj huruf pun tak betul....
betulke kita rajin selawat...kalau benda macam ni pun kita tak ambil berat...?

MasyaAllah...
maksiat sedang beraja..syaitan sedang bersuka ria..
bila tengok umat Islam yang sedang sambut Maulidur Rasul itu menyambut Valentine Day yang akan datang ni...
kenapa?tanda sayang pada makwepakwe ke?
jauhila semua benda tu...makin dekat dengan zina ader la....
kan?
melompatlompatlah para syaitan durjana....
Astaghfirullah....

Tolonglah bangsa kami Ya Allah, bangkitkan kesedaran dari kalangan bangsa kami untuk beriman dengan-Mu,Ya Allah, Ampunilah dosa orang-orang mukmin dan mukminat muslimin dan muslimat yang masih hidup dan yang sudah meninggal dunia.
so korang..
renungrenungkan dan selamat beramal!

6 comments:

Cik Nurul said...

betul tu -.-"
time Maulidur Rasul,sambut bagai nak rak,memang tak salah sbb kita sanjung Rasul kita, tapi, bila Valentine Day pon sambut jugak,pe cte kan.Mintak djauhkn dri t'jerumus camtu. Aminn..

Ariena Hisham (Erin) said...

Salam Maulidur Rasul juga :) Minta dijauhkan drpd menyambut Valentine Day

saya said...

betul3 :)
awk nmpak org yg muke mcm saye tu kat mne?
harap saye tak la terikut mcm die :)

Myboiler said...

Adalah tidak memadai mengasihi Rasulullah dengan sekadar berselawat memuji baginda sahaja sedangkan diri kita tidak pernah mencontohi segala tindakan dan akhlak baginda...

nur amalina athman said...

sama-samalah kita elakkan dari terjeremus dalam hal yang tak elok contohnya mcm sambut valentine tuu..Insyaallah..:)

.........cP~ said...

Saya tunggu jugak 14 Februari, tapi hari kelahiran adik bongsu saya la. Heheh. Valentine- agenda perosak ummah ni.