Thursday, January 26, 2012

TAK PAYAH NAK TIPU PASAL LIFE SENDIRI LAA

Assalamualaikum...

geram tak bila kawan korang tipu korang?mesti geram kan!
korang agakagak aku nak story apa hari ni?
tak!tak! bukan nak celita pasal kawan mengunyah kawan!
tapi pasal kawan yang menipu kawan pasal life dia
kalau boleh dia tu mestilah kaya,
mestilah baik,
mestilah fun 
dan mestilah hebak

ekcely aku bukan amek tahu sangat pasal hidup orang tapi aku just cerita untuk korang dari story cousin aku sendiri...kiranya pengalaman dia lah kan

contoh kawan yang menipu kawan pasal life dia sendiri macam ni:




siries cakap ! yang ni kawan cousin aku celita kat dia....punyala bangga
hebatnya pakwe beliyau...
tibatiba pulak aku rasa macam nak mngorat tok pakwe dia...bolehla aku naik kapal terbang pegi sri lanka harihari...awwww

semua cerita budak ni tak terrrbukti pembuhong selatusperatus.sebab cousin aku sendiri tanya pakwe kawan dia tu apa yang kawan dia cakap pasal pakwe dia...
pakwe dia dengan bangganya cakap macam ni

"tipu ar,aku lagi kayala dari apa yang dia cerita...kat rumah aku banyak tersimpan emas dalam toilet tahu!"

ye la kan....nampak macam impossible,peliks..hewhewhew

so kalau korang jumpa kawan yang macam ni..better kawan biasabiasa sudahla kan...
tak payah percaya selatuspelatus okeh.
kawan macam ni buat teman anganangan istana di atas awan boleh la

p/s:kalau aku jumpa orang macam ni aku cakap camni ja...:

22 comments:

♔ Joyah Davey ♔ said...

ap yg dia dapat bla mnipu neyh ??

Zaza Nur Iman said...

zaza pnh dpt kawan mcm ni..

Akim Iqbal said...

Wah, semart seh blog ni punya layout

tiQah_mika said...

aceehh..tipu la 2...tau dah...

pulsowanie said...

joyah:dpt kpercayaan org rmai laa
zaza:ouh...sronok lettew
akim:trimas
tiqah:hahaha

Nurul Fatihah Mohd Sobri said...

saya pernah mengalaminya.rasa nak cekik-cekik pun ada.huhu T_T
tapi kita boleh ambil pengajaran dari apa yang dia buat.jangan malu dengan asal usul & juga bagaimana kita dilahirkan.bersyukur dengan apa yang kita ada. :)

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

entry sy ary tu pun berkisar sal nie jugak.. kadang amat trse law kawan kunyah kawan nie.. siyes sakit aty.. hnya ALLAH je yg taw

Young Girl Dream's said...

amboih, tindakan yg berani yar...

hafiz hafizol said...

Dengar je, percaya memg takla.. :)

Miss Nadya said...

tak suka kan bila dia menipu lepas tu kita tahu hal sebenar..ee..

mrs adam said...

nyampah je jumpa kwn mcm ni.kalau saya terus tak buat kwn dah.huhu

AzwanRamli said...

"Juz be ourself... =)

C i k P i p i T e m b a m said...

hahahaha... mmg angan2 mat jenin.. eh minah jenin.. kahkah... impossible la nak kapel dgn ank sultan pahang la ape la.. ada gak org cmnie. hewhew :p

Mohd Fauzi said...

awk, sy pun nak bapak bear jugak kihkih :D

Nur Atikah said...

menyirap je kalau ada kawan mcm tu --'

EZAD AMIR said...

dia ada sebab kot npe dia tipu..
mgkin hidup dia x tenteram kalo x menipu shari..
hihihi..
angguk jela dpn dia..
pastu gelak dlm hati...
ekekekeke

sekamar rindu said...

singgah kali pertama sambil folo

SpidermanHere said...

HAHAHA, lawak la dialog tu xD

cerita best said...

nice entry

era kecik said...

hehe.. memang banyak pon orang camtu >.<

fakhri khairi said...

sebab tu jgn percaya 100% apa yg orang lain ckp kat kita

haikal said...

klu x silap mm taktik yg betul untuk potong org ckp besar klu ikut ustz kazim elias..