Thursday, January 26, 2012

Nama VINTAGE MUSLIMAH tapi BAJU MACAM....


 Assalamualaikum..


well..sekarang kan dah ader various trend kat luar sana tu kan
boleh kata ramai gila ar nak terkejarkejar trend termaju abad ini kan

tapi tu la
yang gegurl tu aku tengok makin lama makin tersingkap ja aura yang dalam tu.
aku tawu la korang segak cuns lagi gojes
tak payahla sampai melangkahi batas padi kan

seriyes aku cakap yang aku suka gaya vintage yang korang tergilagila sangat
seriyes aku cakap sangat mables bagi seorang yang purrfect nak mixmatch kan dia


vintage is stylish.....untuk jadi vintage muslimah jadi
aku prefer korang pakai baju yang longgarlonggar
bukan untuk korang saja okes...tapi nasihat untuk aku jugak kan

longgarlonggar is stylish hape...kan trend sekarang nerdynerdy sikit..
comel la jugak...
aku pakai pun comel
korang pakai lagi comel!

kenapa nak gaulkan baju muslimah dengan legging?tak ke pelik dilihat oleh kornea mata?
pastu pakai skirt sendat macam kulit pear dengan baju atas punggung.?




legging or skirt sendat or apaapa pakaian dengan kain merimeri~~alaaa yang boleh tariktarik tu~~
adalah bagi aku pakaian comel yang layak dipakai di rumah sahaja

aku kolot tak?yaaa kolot is vintage.vintage is trending :)

#p/s: asal aku speaking taktaw malam ni....pelikla...
tak berjiwa kedah langsung...

9 comments:

fakhri khairi said...

saya harap wanita2 di luar sana dapat memahami perbezaan antara menutup aurat dan membalut aurat. sekian ;)

zeeck said...

like comment kat atas...pakai simpl2 tu cantik ;)

Asningtiyas Nasdja Putri said...

Moga kita semua kekal dalam iman ^^ ameen

nurmujahidah said...

trendy,, not trending k,, tapi still artikel yang menarik,, tahniah :D

Agen prepaid 1 Malaysia said...

Menutup aurat dan membalut aurat, 2 benda yg lain..:DD

For The Rest Of My Life said...

pakat2 ambik pngajaran dri apa yg berlaku, *_*

PutryAin said...

kebanyakan permpuan kng ni semuanye pakai pakaian cm ni.. n diorang tk dapat bezakan antar tutup dn tak tutup :)

Eiqa Nur said...

ya..betul3..
saya setuju sangat..

Eryati said...

tersangatttttttttttt la betul